Monday, June 2, 2014

Πραγματικοτητα

Αν αναφέρεις σε επιστήμονες κβαντικής φυσικής την λέξη πραγματικότητα θα γελάσουν , το γιατί θα γελάσουν Μπορείτε να το καταλάβετε αν μελετήσετε λίγο πάνω σε αυτό , αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ακόμα ψάχνουν και ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα για της δομές που συνθέτουν την υλική πραγματικοτητα , και σχετικά πρόσφατα ανακάλυψαν ότι μέσα στης δομές που δημιουργούν η καλύτερα ένας καταλύτης μέσα σε αυτές της δημιουργικές δομές είναι η ανθρώπινη θέληση .

Αν πάμε δε στις πραγματικότητες που διαμορφώνονται από της ανθρώπινες σχέσεις τότε δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η απάντηση για την υφή της πραγματικότητας.
Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν ένα υφαντό , της περισσότερες φορές το σχήμα του είναι μουντό Γιατί ο ένας από τους δύο που έχει την εξουσία να επιβάλλει την δική του εκδοχή της πραγματικότητας (εν συντομία θα το λέω ΔΕΠ δική του εκδοχή της πραγματικότητας ) , προτιμά την ασφάλεια .
Υπάρχουν υφαντά που είναι άσχημα Γιατί τα ΔΕΠ των ατόμων συγκρούονται για το Ποιος θα επιβάλλει το δικό του ΔΕΠ πάνω στον άλλο , υπάρχουν και υφαντά που η αρμονία τους πηγάζει από τον σεβασμό και τον χώρο που δίνει ο ένας στην ΔΕΠ του άλλου.

Υπάρχουν και κοινές εκδοχές της πραγματικότητας(ΚΕΠ) που βασίζονται στην κοινή λογική , και σε βαθύτερο επίπεδο η ΚΕΠ διαμορφώνεται από την οικογένεια το σχολείο την θρησκεία και της ταινίες .

Μπορείς να βρείς την πραγματική πραγματικότητα?

No comments: